Actualment es calcula que es parlen al món unes sis mil llengües, en dos-cents cinquanta estats diferents. Tot fa preveure que al llarg d’aquest segle en desapareixerà la meitat. El perquè de tanta diversitat lingüística es un misteri que s’intentà desxifrar a partir del segle XVIII. Fou aleshores quan sorgiren els primers estudiosos que s’atreviren a qüestionar la teoria bíblica de la Torre de Babel. Havia arribat el moment de seguir el rastre, amb mètodes científics, d’una hipotètica llengua mare, de la qual derivessin totes les altres. La xerrada també serà un punt de reflexió sobre els prejudicis lingüístics i l’antropologia lingüística.
La conferència s’ofereix des del CACIM (Catàleg d’Activitats Culturals del Consell de Mallorca). La trobarau al final d’aquest document en l’epígraf “Xerrades sobre tradició clàssica”.
Conferència impartida a:
Biblioteca de Sóller Guillem Colom i Ferrà, dins el cicle de conferències sobre tradició clàssica (16/11/2023).
Sala de plens del Consell de Mallorca dins el marc de II Xerrades al Consell (19/03/2019).
CEP d’Eivissa (23/01/2019) Sala de plens del Consell de Mallorca amb motiu de la Diada de Mallorca (28/12/2018).
Institut de Santa Margalida (05/04/2017).
Tercera edició de “Maremàgnum”, festival de cultura Clàssica de les Illes Balears (31/03/2017).
Aquí teniu la xerrada que vaig fer al Consell de Mallorca:
A Sapere aude, la secció de filosofia moderna del programa Múltiplex d’IB3 Ràdio (27/09/2016), parl sobre l’origen de les llengües:
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Configurar y más información
No Comments